Nieuwsbrief, oktober 2018

Nieuwsbrief Stichting Red de kinderen van Mozambique, oktober 2018
Dit keer een nieuwsbrief geschreven door Bernadette!

Een groet vanuit het warme Mozambique.

De afgelopen maanden was een tijd vol met zegeningen en verdriet.

Laat ik beginnen met mijn verjaardag. Twee koppels uit Zuid-Afrika, Les en Sharon, oude vrienden, en Dean en Myrtle kwamen voor een week en hebben verschillende projecten aangepakt. Ondermeer het huis op orde brengen, verven van de keuken, vervangen van alle lampen voor led verlichting, elektriciteit vervangen, aanpakken van een verbeterd watersysteem voor de opvang van water tijdens het regenseizoen. Ze werkten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, wat een prachtig cadeau!
Een week later kwamen 2 nichten. Afgelopen december heb ik ze in Zuid-Afrika gezien, na 30 jaar! Ze raakten zo enthousiast over het werk dat ze mij kwamen bezoeken om het leven zelf te ervaren. Ze vonden het geweldig en hopen binnen 2 jaar weer te komen. Wij hadden een gezellige tijd.

De volgende die arriveerde was Christine Froster. Zij is van oorsprong Zuidafrikaans, maar woont in Belgie. Christine heeft een verpleegkundige achtergrond. Zij zal 6 maanden blijven. Ze voelt zich al thuis en helpt mee met de oogkliniek, het uitzoeken van medicatie, het verder aanleggen van medicinale planten en draagt medische zorg voor de kinderen van de dagopvang en hun familie. Daarnaast doet ze wat met muziek en geeft danslessen voor kinderen. Haar Portugees wordt steeds beter, met dank aan de lessen van medewerker Hulisses.

We hebben afgelopen maand ook de buitenkeuken aangepakt en de eetzaal voor de dagopvang geschilderd.

Tevens ben ik bezig met een gospelfestival. Ik heb contact gezocht met bijna alle kerken in Mocuba en wil op ons terrein een groot gospel/zang festival gaan organiseren in deze maand. De verwachting is dat er zo’n 1000 tot 2000 jonge mensen op af zullen komen. Heel erg spannend, en ik vraag hiervoor uw gebed.

De kinderen groeien en ontwikkelen prima, dank de Heer daarvoor!
Het droevige nieuws is dat onze buren bij Operatie Mobilisatie 2 keer zijn beroofd. Het was behoorlijk traumatisch waardoor bijna iedereen is vertrokken voor verdere counseling en om zich te oriƫnteren op de toekomst. Alleen Lansipi (een zendelinge en waardevolle vriendin) is gebleven. Dit is een hele moeilijke tijd voor ons geweest. We weten dat God er is en we vertrouwen op Zijn bescherming, zorg en liefde.
Gebedspunten:

  • De kinderen van de dagopvang en hun families
  • De voorbereidingen starten voor de kinderen die ons gaan verlaten. Elk kind krijgt: een erkend geboortecertificaat, schoolkostuum en een boekentas met inhoud.
  • Bescherming van gezondheid en goederen zodat we hulp kunnen blijven bieden
  • steun bij het organiseren van het gospelfestival

Heel veel dank voor jullie trouwe gebed en support.
Greetings,

Bernadette

Aanvulling:

In de vorige brief vroegen we om steun voor een tante die zorgt voor 18 weeskinderen. Met jullie hulp is er een goed huis gebouwd, met voldoende slaapmatjes en betrouwbare muskietennetten. Geweldig! Hieronder een foto van het huis.

Hartelijk dank,

Loes, Steef, Marieke en Artina