Vrouw van de president van Mozambique bezoekt project Bernadette

Stichting Red de weeskinderen van Mozambique is in 2005 opgericht met het doel het project “Osivela wa Jesu” (met de liefde van Jezus) te steunen. Het project “Osivela wa Jesu” wordt geleid door Bernadette Jansen in Mocuba, Mozambique. In de afgelopen 5 jaar is er veel bereikt binnen het project. Zo is er een dagopvang voor 100 weeskinderen, een melkpoederproject voor weesbaby‘s, volwassenonderwijs voor vrouwen, een EHBO post en een naaiproject voor vrouwen.

Het project is inmiddels ook bij de autoriteiten van Mozambique opgevallen. Eind november kreeg Bernadette te horen dat de vrouw van de president van Mozambique Mevr. Guebuza een bezoek zou komen brengen aan het project. Mevrouw zou niet alleen komen maar had ook 800 kinderen uitgenodigd uit de omgeving. In eerste instantie sloeg de schrik toe bij Bernadette., 800 kinderen….. Maar er was geen keuze en Bernadette ging de uitdaging aan.

Op woensdag 1 december was de grote dag. Om 11.30 uur arriveerde Mevr Guebuza. Het terrein was volgezet door de overheid met tenten. In de hele omtrek waren banken en stoelen opgetrommeld voor de kinderen. Zelfs de pers van de Mozambikaanse Tv was aanwezig.  Alle kinderen kregen een maaltijd aangeboden van Mevr. Guebuza. Deze werden tot verbazing van Bernadette aangeleverd in warmhoudbakjes. Mevr Guebuza had veel aandacht voor de kinderen. De kinderen van de dagopvang toonde haar wat ze zoal geleerd hebben in de dagopvang. Verder werden er veel liederen gezongen. Om omstreeks 15.30 uur was het tijd voor haar om weer te vertrekken. Mevr. Guebuza toonde zich onder de indruk van het project. De rust is inmiddels weergekeerd  in huize Osivela wa Jesu. Bernadette kijkt terug op een geslaagd bezoek.