Kanjers voor Mozambique

Tijdens de boerenbeestenmarkt was er ook aandacht voor Bernadette Jansen en haar werk met weeskinderen in Mozambique. Zoals altijd stonden Catrien Vedder en Nely Schueler met een uitgebreide kraam waarvan de opbrengst onder ander aan Bernadette wordt geschonken.

 Dit jaar kwamen Isa Vedder en Lisa Hooft met het briljante idee om “gratis” verse jus d’ orange aan de bezoekers te geven. Wel werd een gift verwacht voor het werk van Bernadette, de hoogte van het bedrag mocht men zelf bepalen.

 De 8 jarige Isa en 11 jarige Lisa hebben vanaf 10 tot 17 uur honderden sinaasappels geperst. Betrokkenen hebben verschillende ritjes gemaakt om de leeg lopende voorraad sinaasappels weer aan te vullen. Doordat de gemaakte kosten worden betaald door de ouders van Isa en Lisa gaat de gehele opbrengst naar Bernadette. Isa spaart al jaren trouw voor blikken baby melkpoeder. Nu zorgt ze samen met Lisa voor een prachtig bedrag van 280 euro ….goed voor 47 blikken melkpoeder (een baby gebruikt ongeveer 2 blikken per week) .

De stichting red de (wees)kinderen van Mozambique wil Isa en Lisa ontzettend bedanken!