De reis van de behandelbank 2009

Inmiddels anderhalf jaar geleden heb ik een behandelbank gekregen voor het gezondheidscentrum dat Bernadette aan het bouwen was.

Via via ben ik in contact gekomen met Piloten Zonder Grenzen en zij wilden de bank gratis overvliegen naar Johannesburg. In Johannesburg moest hij dan door de douane als ‘transit’ stuk, wat inhoudt dat hij op een bepaalde datum doorgevlogen wordt naar een ander land.

In Johannesburg moest de bank naar het vliegveld van de MAF (Mission Aviation Fellowship) gebracht worden en daar kon hij mee op de augustusvlucht. Zij vliegen eens per maand op Mozambique. Ik had 55 kilo geboekt voor die vlucht. De behandelbank hebben we op Schiphol afgeleverd bij de vrachtafdeling, iedereen was zeer bereidwillig om te helpen, met de verpakking/sealen ervan en met het in orde maken van de papieren.

De bank werd eind juli naar Johannesburg gevlogen en de afhandeling bij de douane ging erg snel dankzij een bedrijf wat we hiervoor gevraagd hadden en zij brachten de bank ook naar Lanseria-airport waar de MAF gestationeerd is. De bank ging mee op de vlucht, er kwam nog iemand van de douane kijken of de behandelbank echt in het vliegtuig zat en hij dus echt uitgevoerd werd uit Zuid-Afrika. De bank zou op donderdagochtend vroeg in Mocuba afgeleverd worden, maar wat nog nooit was voorgekomen, gebeurde, er was mist en het vliegtuig kon niet landen. Dus de bank moest weer mee naar Zuid-Afrika en een maand wachten voor de volgende vlucht. Hij moest weer in ‘transit’ en de procedure heeft zich nog een keer herhaald. Begin september is de behandelbank afgeleverd in Mocuba en direct in gebruik genomen in het gezondheidscentrum. Bernadette is er erg blij mee.